Coaching


Coaching richt zich op het terug activeren van de zelfsturing. Coaching daagt medewerkers uit op eigen mentale modellen te ontwikkelen en ondersteunt medewerkers tot groei. Medewerkers worden zo gesterkt in het ontwikkelen van competenties aansluitend bij de eigen talenten. Zo wordt coaching een tool ter ondersteuning in het opnemen van eigenaarschap tav de professionele verantwoordelijkheid.

In deze opleiding gaan we via het model van het trippleloop leren en de leercylus van Kolb op zoek naar de kern van coaching. We situeren coaching als methodiek voor talentgerichte competentie ontwikkeling. Tevens word er aandacht besteed aan de condities om coaching vragen te laten ontstaan en het onderscheid tussen leiderschap en coaching. Er worden tevens een aantal methodieken aangereikt.

Er wordt ruim de gelegenheid geboden om coaching vaardigheden te oefenen.

Doelgroep

Leidinggevenden of staffuncties met een coachingsopdracht

Er kan tevens een aanbod voorzien worden voor medewerkers die een coachingsrol naar collega’s opnemen. Er wordt dan bekeken of het zinvol is om vooraf basisleidinggeven te volgen.

Builds on


Leiderschap is een belangrijk organisatiethema. Om te komen tot een coherente visie op leiderschap in jouw organisatie, om je leidinggevenden inzichten te bieden mbt leiderschap en om je leidinggevenden de kans te geven hun leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen...
Lees meer

Geïnteresseerd? Contacteer ons!